Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Op deze website vindt u de belangrijkste informatie over ons bedrijf en ons product. Mocht u desondanks nog specifieke vragen hebben, dan kunt u uiteraard contact opnemen.

De meer algemene en veel gestelde vragen vindt u alvast op deze pagina.

 

Richtprijzen:

- Enkele taatsdeur                 vanaf 2.500,-

- Dubbele taatsdeur               vanaf 4.850,-

 

- Enkele scharnierdeur           vanaf 3.150,-

- Dubbele scharnierdeur         vanaf 6.050,-

 

- Enkele opbouw schuifdeur   vanaf 2.790,-

- Dubbele opbouw schuifdeur vanaf 5.325,-

 

- Enkele inbouw schuifdeur    vanaf 3.510,-

- Dubbele inbouw schuifdeur  vanaf 6.780,-Welke gegevens zijn noodzakelijk bij het aanvragen van een offerte?

Voor het opstellen van een offerte hebben wij de maten (H x B) van het kader waar het raam of de deur in geplaatst moet worden én een foto van de bestaande situatie nodig. Verder dient u aan te geven of het om een binnen- of buitendeur of raam gaat (enkel- of dubbelglas). VERGEET NIET UW ADRESGEGEVENS EN HET PLAATSINGSADRES TE VERMELDEN!

U kunt een keuze maken uit de modellen op deze site of een afbeelding van een ander model meesturen. 

Kwaliteit en exclusiviteit staan bij ons voorop. Om alvast een indicatie van de kostprijs te krijgen, adviseren wij u dan ook om naar de diverse prijzen van onze producten te kijken. 

 

Wat is een taatsdeur?
Een taatsdeur draait om zijn as en is kozijnloos. Deze as bevindt zich op 6,5 cm vanaf de muur, om de doorloop zo ruim mogelijk te houden. Er wordt een vloerpot (vloerveer) gebruikt als onderste draaipunt. De deur draait naar twee kanten en sluit automatisch. Doordat de deur met vertraging sluit en rondom een kleine speling heeft, kunnen (kinder)vingers nooit bekneld raken

Er wordt geen slotkast geplaatst dus u bent volledig vrij in de vlakverdeling. U kunt zelf een ontwerp maken of u laat dit over aan onze specialist. Hij zal, rekening houdend met de stijl van uw project en uw persoonlijke wensen, telkens met een passend en stijlvol ontwerp komen!

De afmetingen van de grondpot zijn 5cm diep (vanaf bovenkant afgewerkte vloer),  8,2 cm breed, en 27,5 cm lang. Deze laatste twee maten ziet u terug in de afdekplaat die op de vloer komt te liggen en in dezelfde kleur als de deur wordt geleverd.

In de meeste gevallen ligt de vloerverwarming op 7 cm diep, zodat het plaatsen van de vloerpot geen probleem vormt. Bij twijfel zullen wij dit altijd eerst controleren met daarvoor bestemde apparatuur.

 

Zit er veiligheidsglas in de deuren en ramen?
Wij gebruiken standaard in alle binnen deuren en ramen veiligheidsglas. Het veiligheidsglas wat wij gebruiken is 2x3mm met daartussen een folie. Dit is vergelijkbaar met een autoruit.

 

Hoe wordt het glas vastgezet?
Het glas wordt vastgezet met kit en vervolgens met donkere stopverf of kit afgewerkt om het authentieke uiterlijk te benadrukken. Elk ruitje wordt er dus apart ingezet.

 

Op welke manier wordt het staal afgewerkt?
Alle binnendeuren worden gestraald en vervolgens voorzien van een poedercoating. Buitendeuren krijgen nog een extra behandeling: na het stralen volgt het metalliseren. Hierbij wordt een corrosiebestendige laag onder hoge druk op het object wordt gespoten. Vervolgens worden ook deze voorzien van een poedercoating.

 

Op welke manier dient de deuropening of het kader afgewerkt te worden?
Voor het mooiste eindresultaat adviseren wij om rondom de te plaatsen deur of het te plaatsen raam de opening perfect strak en haaks af te laten stucen. In een perfect strakke deuropening komt het staal het beste tot zijn recht. Bij het inmeten moeten wij rekening houden met de kleinste maat. Het is dus zeer belangrijk dat er geen oneffenheden in het stucwerk zitten!

Welke profielen worden er gebruikt?
Wij gebruiken zeer ranke profielen, dat is ons handelsmerk. Voor de binnendeuren zijn dat retro hoek- en T-profielen met een afmeting van 25mm breed en 25mm hoog. De kaders en zijlichten maken we van zogenaamde ‘stoeltjesprofielen’ van 32mm hoog en 22mm breed.
Voor de buitenpuien gebruiken we ‘stoeltjesprofielen’ van 34mm breed en 32mm hoog.

Hoe onderhoud ik mijn stalen deuren en ramen?

Dankzij de speciale coating zijn de ramen en deuren volledig onderhousvrij. Als de ruiten met stopverf geplaatst worden, duurt het twee weken voordat deze volledig uitgehard is. Na deze periode kunt u de ramen op uw gebruikelijke manier wassen.

 

Wat is het werkgebied van Het StalenDeurenHuys?

Wij leveren en plaatsen in heel Nederland en België.

Voor de kosten van projecten buiten Nederland en België neemt u het beste even contact met ons op.

 

Zijn er kosten verbonden aan het uitwerken en tekenen van een opdracht?

Nee, in principe zijn hier geen kosten aan verbonden. Nadat er een overeenkomst is afgesloten, maken wij drie tekeningen die aan u worden voorgelegd ter goedkeuring. Mocht u meer tekeningen willen, dan kost dat 75 euro per tekening.

Wilt u al tekeningen ontvangen voordat er een overeenkomst is gesloten, dan kosten deze 75 euro per stuk. Dit bedrag vervalt echter wanneer u de opdracht bevestigt. 

 

Wat is de geldigheidsduur van een offerte?

Een offerte is geldig tot 1 maand na dagtekening. In uitzonderlijke gevallen kan deze termijn in overleg verlengd worden.

 

Hoe lang duurt het plaatsen?
Dat is afhankelijk van de grootte van het project. Reken op een halve dag voor het plaatsen van een enkele deur tot twee dagen voor de grotere projecten zoals dubbele deuren met zijlichten.

 

 

 

StalenDeurenHuys gebruikt de smalste profielen ter wereld, hoe dunner het staal hoe goedkoper?

Nee, juist door het gebruik van deze zeer smalle profielen is het product arbeidsintensierver, waardoor het duurder is dan de meestal aangeboden dikkere profielen.