Taatsdeuren

Taatsdeuren

Taatsdeur (kozijnloze deur)
Een taatsdeur, ook wel pivotdeur genoemd, is een kozijnloze deur die om een verticale as draait. Deze as bevindt zich niet op de buitenste stijl, maar meestal op 6,5 cm vanaf de muur (om de doorloop zo ruim mogelijk te houden). Bij een taatsdeur wordt er een vloerpot (vloerveer) gebruikt als onderste draaipunt, deze wordt dan zo afgesteld dat de deur automatisch sluit na het openen. Het voordeel van een taatsdeur is dat er geen zware stijlen (stalen kozijnen) nodig zijn om de deur aan af te hangen. Verder zijn dit doordraaiende deuren waarbij de vloerpot als draaipunt fungeert. Dit heeft dan weer als groot voordeel dat de deur vanzelf in de gesloten positie achter u dichtvalt. Zeker bij gezinnen met (kleine) kinderen wordt dit als zeer prettig ervaren!
Een ander belangrijk punt is de veiligheid. Een taatsdeur sluit met vertraging en heeft rondom een kleine speling zodat (kinder)vingers niet bekneld kunnen raken!

Omdat er geen slotkast geplaatst wordt, bent u in de vlakverdeling volledig vrij. U kunt zelf een ontwerp maken of u laat dit over aan onze specialist. Hij zal, rekening houdend met de stijl van uw project en uw persoonlijke wensen, telkens met een passend en stijlvol ontwerp komen!

De afmetingen van de grondpot: 5cm diep (vanaf bovenkant afgewerkte vloer),  8,2 cm breed, en 27,5 cm lang. Deze laatste twee maten ziet u terug in de afdekplaat die op de vloer komt te liggen en in dezelfde kleur als de deur wordt geleverd.

In de meeste gevallen ligt de vloerverwarming op 7 cm diep, zodat het plaatsen van de vloerpot geen probleem vormt. Uiteraard beschikken wij over apparatuur om dit exact na te kunnen meten.

 

Richtprijzen taatsdeuren:

Enkele taatsdeur vanaf 2.500,- incl. incl. btw, inmeten en montage

Dubbele taatsdeur vanaf 4.850,- incl. btw, inmeten en montage

Stalen scheidingswand van authentieke stalen profielen, project Amsterdam


Traditionele stalen scheidingswand rank profiel, project Rijkevorsel


Moderne stalen taatsdeur, zeer rank profiel, project Vlissingen


Taatsdeuren met zijlichten, Project Bergeijk


Stalen taatsdeur, model Project Zolder


Stalen binnendeur (taats) met gesloten paneel, Project Kessel


Authentieke dubbele stalen deuren, Project Schoten


Stalen taatsdeuren met zijlichten, model Project Mijdrecht


Stalen binnen deur, Project Haarlem 2


Stalen binnen pui met taatsdeur, Project Haarlem


Authentieke stalen taatsdeur, Project Hoeleden


Industriele stalen taatsdeur, Project Mechelen


Authentieke stalen taatsdeur, Project Schilde


Industriele stalen taatsdeur, Project Showroom


Stalen binnen deuren met glas Project Harlingen